Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, 8 ayrı projeden oluşan 100. Yılında Çanakkale Projesi’nin büyük beğeni topladığını bildirdi.
Kocasinan Kaymakamlığı tarafından 27 Ekim tarihinde başlatılan 100. Yılında Çanakkale Projesi’nde 30 bin öğrenciye verilen konferanslarla Çanakkale ruhu aşılandı. Yapılan projelerle ilgili olarak bilgi veren Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, "100. Yılında Çanakkale Ruhlu projemiz, 8 ayrı projeden oluşuyor. 27 Ekim’de başlattığımız 100. Yılında Çanakkale Ruhu konferanslarında bizim hedefimiz lise seviyesindeki 30 bin öğrencimizdi. Bu öğrencilerimize Çanakkale’de neler yaşandı nasıl bir savaş olduğuna dair bilgilendirici konferans veriyoruz 14 hafta boyunca" dedi.
Konferanslar boyunca okullara ücretsiz otobüsler tahsis edildiğini söyleyen Kaymakam Candan, konferansların etkisinin beklentileri aştığını ve ilçe dışından vatandaşların dahi konferansları dinlemek için geldiğini söyledi. Kaymakam Candan, "Bu konferansları Erciyes Üniversitesindeki okutman Ahmet Nedim Kilici veriyor. Çocuklarımıza böylece tarih ruhunu yaşatmak istedik. 30 bin öğrencimize bu bilgileri aşıladık" diye konuştu.
Konferanslar ve proje çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği ve derslerinde başarılı olan 1000 öğrenciyi Çanakkale ve Bursa’ya götüreceklerini açıklayan Kaymakam Candan, "İlk turumuz 12 Mart’ta başlayacak. Ayrıca proje çerçevesinde 100 bin fidan şehitlerimiz için 2015 yılı içerisinde dikilecektir. Yine proje çerçevesinde Çanakkale belgeseli hazırladık ve bununla ilgili bir tiyatro oyunumuz olacaktır ve bu oyunda orijinal kıyafetler kullanılacak" dedi.