Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle zarar gören seraları incelemeye giden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı’ nın iki çiftçinin omzuna binmesi ve bu durumun basına yansıması Zurnacı’yı görevinden etti.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, ”Olaydan sonraki ilk mesai günü olması hasebiyle bugün itibariyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125 ve devam eden maddeleri gereğince idari soruşturma başlatılmış ve ilgili daire başkanımız görevinden alınmıştır.” şeklindeki açıklamasından sonra sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çeken Zurnacı’ ya bir tepki de AK Parti Manisa Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Ziraat Mühendisi Şükriye Burak’tan geldi.
Manisa’nın tarımın başkenti ve çiftçinin baştacı olduğuna vurgu yapan AK Partili Burak, “Biz AK Parti hükümeti olarak bugüne kadar gerek tarım politikaları ile gerek çiftçilerimizin başına gelen kötü olaylarında yanlarında olduk. Zurnacı’nın davranışı çiftçiye yapılmış bir saygısızlıktır. Çiftçilerimiz yaz kış demeden bir yıllık büyük emekler sonucu bereketli topraklarda ürünlerini yetiştiriyorlar. Sayın Zurnacı da o gün çiftçinin yanında olmaya gitmiş ancak daha çok kendi saygı görmek istemiştir. Ancak en büyük saygıyı hak eden çiftçimizdir. Toprak insanımızdır” diyerek tepkilerini dile getirdi.