Her geçen yıl artan bir vergi bilincine sahip kitlelerle buluşan, başta gönüllü uyumu yüksek mükellef ziyaretleri olmak üzere birçok sosyal etkinlikler yanında, vergi kavramını kamuoyunun gündemine sunmak amacıyla düzenlenen, Vergi Haftasının bu yıl 26. sı kutlanıyor.
Kutlamalar çerçevesinde Erzurum Vergi Dairesi Başkan Vekili Sefer Demir ve Vergi Dairesi mensuplarından oluşan bir heyet, Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti.
Başkan Vekili Demir ziyarette, Vali Altıparmak’a yaptıkları çalışmalar ve Vergi Haftası hakkında bilgi verdi. Demir, 23 Şubat - 1 Mart 2015 tarihleri arasında bu yıl yine verginin önemini toplumun tüm kesimlerine anlatabilmek ve toplumdaki vergiye gönüllü uyumu arttırmak amacıyla kamuoyuna, mükelleflere, öğrencilere ve personele yönelik birçok etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.
Heyette bulunan Vergi Dairesi mensupları ile bir süre sohbet eden Vali Altıparmak’ta vergi vermenin kutsal bir vatandaşlık görevi olduğuna vurgu yaparak, bu ülkenin huzuru ve güveni için herkesin üzerine düşeni yapması ve bunun idrakinde olması gerektiğine dikkat çekti.