Adana Valisi Mustafa Büyük, yatırımcıların destekçileri olacaklarını söyledi.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube yönetimi Vali Büyük’ü ziyaret etti. TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Vali Büyük’ü bilgilendirirken, amaçlarının kent ekonomisinin gelişip kalkınmasına katkılar sunmak ve Adana’da sanayi yatırımlarının artmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Vali Mustafa Büyük, ziyaretlerinden dolayı TÜMSİAD başkan ve yöneticileriyle tek tek tanışarak teşekkür etti. Vali Büyük, Çukurova Bölgesi’nin merkezi durumunda bulunan Adana’nın yüzyıllar boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olmasından dolayı sahip olduğu sosyal ve kültürel zenginliğini, ‘Sanayi ve Ticaret Kenti’ olma özelliğiyle de taçlandırdığına dikkat çekti. Büyük, “Üretim ve istihdama katkı sağlayan yatırımcılarımızın, sanayicilerimizin ve iş dünyamızın çözüm ortağı olmaya hazırız. Şehrimizin ekonomik açıdan gelişmesi için gayret sarf eden, üretim ve istihdama katkı sağlayan yatırımcılara daha çok ilgi göstermeli ve kolaylık sağlamalıyız. Bu inançla hareket etmeye kararlıyız” dedi.
Sahip olduğu zengin potansiyel ile Adana’nın, yatırım iklimi açısından çok müsait olduğuna dikkat çeken Vali Büyük, “Adana’nın, bir sanayi üretim üssü ve yatırım merkezi haline getirilmesi, sanayicinin küresel rekabet gücünün ve ihracatının artırılarak, tüm dünyaya ihracat yapan bir kent haline gelmesi, kentimizin adının Dünyanın her tarafına duyurulması ve zengin potansiyelinin layıkıyla değerlendirilebilmesi amacıyla, odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve meslek kuruluşlarımız ile işbirliği içinde hareket etmeliyiz. Tüm sanayicilerimizin, işadamlarımızın, girişimcilerimizin, daima yanlarında ve destekçileri olacağız” şeklinde konuştu.