Silifke Özel Taşeli Koleji 8. sınıf öğrencisi Selvihan Selvi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında, 120 soruya doğru cevap vererek Türkiye birincisi olurken aynı okuldan Baran Kağan Sönmez ise bir soruyu yanlış yapıp ikinci oldu.
Özel Taşeli Koleji 8’nci sınıf öğrencisi Selvihan Selvi, binlerce öğrenci gibi girdiği TEOG sınavında 120 soruya da doğru cevap verdi. Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce ve Din Kültürü’nden sorulan 20’şer olmak üzere toplam 120 soruya doğru cevap veren Selvi için gittiği Özel Taşeli Kolejinde tören düzenlendi. Törende, Kurucu Müdür Özhan Öz, Selvihan Selvi’yi ve Baran Kağan Sönmez’i tebrik etti.
TEOG birincisi Selvi, aldığı bu başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Sistemli bir çalışmayla bu başarıyı elde ettiğini ifade eden Selvi, ailesine, okul öğretmenlerine teşekkür ettiğini belirtti. Özhan Öz ise öğrencilerinin başarısından onur duyduklarını söyledi. Baba Mahmut Ali Selvi de, kızının elde ettiği bu başarıdan dolayı gururlandığını anlattı. Selvihan Selvi, “Öğretmenlerimin ders anlamında etkisi çok fazla. Okul müdürümüz her zaman desteğini bizden esirgemedi. Ailem her zaman destekçim oldu. Ben de düzenli çalışarak bu başarıyı yakaladım” dedi.
"BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLMADI"
Baba Mahmut Ali Selvi ise, kızının böyle bir başarı getireceğini beklediklerini ve sürpriz olmadığını belirterek, “Böyle bir sonucu bekliyordum. Selvihan 1. sınıftan itibaren düzenli çalışan bir öğrenciydi. Bizim için sürpriz olmadı. Çünkü planlı çalışıyordu. Selvihan bunun hakkını gayet güzel bir şekilde verdi” dedi
Okul Müdürü Özhan Öz ise, “Bu yıl TEOG’da elde edilen başarılı sonuçlar, Özel Taşeli Kolejinin deneyiminin sonucunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Özel Taşeli Kolejinin en güzel ve en iyi kalitede eğitim verildiğini göstermektedir. Okulumuz öğrencisi Selvihan Türkiye 1.si olmuştur. Yıllardır binlerce gence, hayalini gerçeğe dönüştürmekte yardımcı olduğumuz için gurur duyuyor ve Özel Taşeli Koleji adına emeği geçen bütün öğretmenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Düzenlenen törende Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Mine Kirişçi, Başkan Yardımcısı Sema Akbulut ve öğretmenlerde hazır bulundu.