Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Orta Büyük Camisi İmam Hatibi Necati Ergül, Fatsa ile Mekke’yi kardeş şehir yapma projesini başlattıklarını söyledi.
Orta Büyük Cami’de 5 aydır uygulanan “Cumartesi Sabahları Çocuğunu Al Sabah Namazına Camiye Gel, Torunu Al Sabah Namazına Camiye Gel" projesi devam ediyor. Sabah namazı saatlerinin oldukça geriye gelmesine rağmen Fatsalılar çocuklarıyla birlikte sabah namazlarını eda ediyorlar ve namaz sonrası dernek yönetimi tarafından ikram edilen kahvaltının ardından evlerine dönüyorlar. Bu sabahki sabah namazını bölgede bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya kıldırdı. Ayrıca Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Fatsa Belediyesporlu futbolcular da sabah namazına gelenler arasında yer aldılar.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, halkın ve özellikle çocukların iştirak ettiği sabah namazında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bu dönemlerde çocuklara bir şeyler vermek, onların hayatları boyunca tabiri caizse hayat düsturunu oluşturacakları alışkanları enjekte etmektir. Bu şekilde gençlerin ve çocukların yönlendirilmesi iman yönünden yön verecek” dedi.
Fatsa Müftüsü Hüseyin Can da sporcuları aralarında görmekten mutluluk duyduklarını söyledi. 2 gün önce umre ziyaretinden dönen ve sabah namazında hurma ve zemzem dağıtan Fatsa Orta Büyük Camisi İmam Hatibi Necati Ergül ise Fatsa ile Mekke’yi kardeş şehir yapma projesin başlattıklarını söyledi.