Bursa’da 45’i gebe 65 koyunu çalan vicdansız hırsızlar, 25 kuzuyu da annesiz bırakarak kayıplara karıştı. Gözü gibi baktığı koyunların çalınması üzerine gözyaşları döken 60 yaşındaki kadın, "Anneleri olmazsa yavru kuzular ölecekler. Onlara şimdi nasıl bakacağız" diye konuştu. Kamyonla gelen hırsızların, ağıldaki köpekleri silahla vurup zehirlediği de ortaya çıktı.
Merkez Yıldırım ilçesinde Zeki Demir ve eşi Zezi Demir’e ait 45’i gebe, 5’i koç toplam 65 koyunu çalan hırsızlar, geride anne sütü bekleyen 25 kuzuyu bıraktı.
Olayın şaşkınlığını yaşayan Zeki Demir (65), “Biz çoğunlukla burada hayvanların yanında kalıyoruz. O gün cenazemiz vardı, mahalleye gitmiştik. O gece saat 01.00 ile 05.00 arası evde yoktuk. O sırada kamyonla gelip önce köpeğin birini zehirlemişler, diğer köpeği silahla vurmuşlar. Hayvanların bulunduğu damın demir parmaklıklarını çıkarıp koyunları buradan çalmışlar. Damın arkasında bulunan tel örgüyü de şaşırtmak için kesmişler” dedi.
“5 YILLIK EMEĞİMİZİ ÇALDILAR, KUZULARI ANNESİZ BIRAKTILAR””
Çalınan koyunlardan 45’inin gebe olduğuna vurgu yapan Demir, “Koyunlar gebeydi ancak kamyonla taşıdıkları için gebelikleri de düşmüş olabilir. Sanırım kamyon almadığı için 25 kuzu ile 14 koyunu da bırakmışlar. Bu kuzular annelerini arıyor, anne sütü arıyorlar. Ben nereden bulayım da besleyeyim. Yapacak bir şey yok. Yavru kuzular da yakında ölürler. 5 yıllık emeğimiz olan 60 bin lira değerindeki hayvanlarımızı çaldılar. Koyunlardan 20’sini satıp oğlumun düğününü yapacaktık. Evde 20 kişiye bakıyorum. Perişan olduk, devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.
“ALLAH HAYRINI GÖSTERMESİN”
Koyunların çalındığını duyduğunda bayılan Zezi Demir (60) ise, tek geçimlerinin koyunlar olduğunu ifade ederek, “5 yıl boyunca verdiğimiz emekleri çaldılar. Kuzuları annesiz bıraktılar. Allah hayrını göstermesin. Çok zor durumdayız. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hırsızların biran önce bulunmasını ve hayvanlarımızın geri verilmesini istiyoruz” diyerek göz yaşlarını tutamadı.
Öte yandan olayla ilgili polis ekiplerinin Çevre Yolu’ndaki MOBESE kameralarını incelediği öğrenildi.