Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'da Türkiye, D Grubu'nda; İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşmişti. Türkiye, İspanya ve Hırvatistan'dan sonra grupta 3. ve son olarak Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Peki Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak?

A Milliler'in gruptaki son karşılaşması bugün 22.00'de Lens'in Felix-Bollaert Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile oynanacak. Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşması TRT 1 ekranlarından canlı yayınla şifresiz olarak yayınlanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamada, Lens şehrinde Bollaert-Delelis Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak maçın hakemi, William Collum olacak. Collum'un yardımcılıklarını Damien MacGraith ve İrlandalı Francis Connor'ın yapacağı belirtildi.

YA TAMAM YA DEVAM

Hırvatistan ve İsmanya'yla oynanan grup maçlarını kaybeden A Milliler, Çek Cumhuriyeti'ni yenerek 'en iyi 4 grup 3.sü'nden biri olarak son 16'ya kalmak istiyor. Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ne mağlup olduğu durumda EURO 2016'ya veda edecek.

TERİM'DEN DEĞİŞİKLİK

D Grubu'nda oynadığı 2 maçta sahadan mağlubiyetle ayrılan ve morallerin hayli bozuk olduğu gözlenen Türkiye'de, Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadroda değişikliğe gideceği gelen haberler arasında. Tecrübeli direktörün, bugün oynanacak olan Çek Cumhuriyeti maçına şu ilk 11 ile sahaya çıkması bekleniyor:

"Volkan Babacan, Şener, Semih, Hakan Balta, İsmail, Emre Mor, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Olcay Şahan, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun."

ÇEKLER İLE 10. RANDEVU


A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti ile bugüne kadar 9 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 5'ini Çekler kazanırken, ay-yıldızlılar ise 3 galibiyet elde etti. İki ekip arasında bir mücadele ise beraberlikle sona erdi. Milliler 2008 Avrupa Şampiyonası'nda aynı grupta karşılaştığı rakibini Nihat Kahveci'nin uzatma dakikalarındaki golü ile 3-2 mağlup etmişti. A Milli Takım, Fransa'daki finaller öncesi eleme gruplarında da Çekler ile aynı grupta yer almış, İstanbul'da oynanan ilk maçı 2-1 kaybederken, rövanşı ise 2-0 kazanmıştı.