İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (IGMG), Müslümanlara Almanya’da saldırılarına devam eden “Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEDİGA)” oluşumuna karşı düzenlenecek gösterilere katılmaları çağrısında bulundu.
Almanya’da Müslümanlara karşı saldırılarda bulunan PEDİGA’ya karşı birlik olunması çağrısında bulunan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları, 5 Ocak günü Köln’de gerçekleştirilecek gösterilere bütün Müslümanların katılması gerektiğini ifade etti. İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, Müslümanların inançları gereği dışlamanın, ırkçılığın, şiddetin ve nefretin her türlüsüne karşı durmakla yükümlü olduklarını belirterek, “IGMG olarak bütün demokratik oluşumlarla dayanışma içinde olup, PEGİDA karşıtı gösterilere katılın çağrısında bulunuyoruz. IGMG, bu çağrıyı Almanya genelinde cuma hutbelerinde de duyuracaktır” dedi.
Yeneroğlu, 5 Ocak Pazartesi günü Köln’de bulunan Deutz’ta LVR Kulesi’nde “Karşı Duruyoruz” gösterisi düzenleyeceklerini kaydederek, “Birkaç bin kişinin katıldığı PEDİGA oluşumunun toplumun genel yargısı gibi algılanmasına müsaade edemeyiz. Toplumumuzun çok büyük bir kısmının çoğulculuktan yana ve ırkçılığa karşı olduğunu göstermeliyiz” diyerek çağrıda bulundu. Yeneroğlu, “Meydanı, nefret tohumları saçan kişilere bırakamayız. Başka çareleri kalmadığı için memleketlerini terk eden ve bize sığınan mağdur insanların üzerinden korkuların körüklenmesine müsaade edemeyiz. Müslümanlar, yabancı düşmanlığında hedef olarak kullanılırken olan biteni izlemekle yetinemeyiz. Farklı ülkelere, kültürlere ve dinlere mensup insanlara karşı bizi kullanmalarına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.