BURSA’da komşularının düğününde maganda kurşunları ile ağır yaralanan 16 yaşındaki lise öğrencisi Beyza Özer ile 55 yaşındaki babaannesi Hasane Sevinç tedavi altına alındı. Sol boynundan giren kurşun protez dişlerine çarptıktan sonra ağız boşluğuna düşen Hasane Sevinç tedavisinin ardından taburcu edilirken, yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam eden Beyza Özer 7 gün süren tedavisinin ardından bu sabah kurtarılamadı.
Bursa’nın Merkez Osmangazi İlçesi Ovaakça Karabalçık Mahallesi'nde 15 Ağustos Cumartesi akşamı Mahalle Muhtarı Kasım Çiçek’in oğlu Güray Çiçek’in düğününe giden Çınar Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Beyza Özer ile babaannesi Hasene Sevinç, komşuları olan Mahallesi Muhtarı Kasım Çiçek'in oğlu Güray Çiçek'in Demirtaş Mahallesi'ndeki kız evinde yapılan kına gecesine gitti. Kına eğlencesinden sonra geleneklere uygun eğlenceye katılan kadınlar, konvoy halinde Karabalçık Mahallesi'ndeki erkek evine geldi. Buradaki eğlence sırasında Muhtar Kasım Çiçek'in akrabası olan A.Ü., iddiaya göre tabancasıyla havaya ateş etti. Silahtan çıkan kurşunlardan biri Beyza Özer'e diğeri yanında bulunan babaannesi Hasene Sevinç'e isabet etti. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan başından yaralanan Beyza Özer yoğun bakıma alınırken, sol boynundan giren ve protez dişlerine çarpan kurşun ağız boşluğuna düşen Hasane Sevinç 5 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi.
Jandarma tarafından gözaltına alınan A.Ü., sorgulamasının ardından savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yoğun bakım ünitesindeki tedavisi süren Beyza Özer bu sabah doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayınca öldü.
Beyza Özer'in annesi Zübeyde Özer, silah sesinden sonra bağrışmayı duyunca dışarı çıkıp kızı ve kayınvaldesini sorduğunda gerçeği öğrenince şoke olduğunu söyledi. Genç kızın babası Ahmet Özer ise yaşananlara inanmakta güçlük çektiğini belirtti. 
Olaya tanık Hasane Sevinç'in kızı Meliha Özer, A.Ü.'yü silahına mermi koyarken gördüğünü kendisini uyarmasına rağmen engel olamadığını söyledi. Meliha Özer, "Ona, 'Silahı ateşlemeyi düşünmüyorsun değil mi? Burada çocuklar var' dedim. Cevap vermedi. Bu sırada annemi ve Beyza'yı gördüm. Tavuk alma sırasında muhtar ile gözaltına alınan o kişi silahı ile önce havaya ateş etti. Kontrol etmekte zorlandığı tabancanın yere doğru ateş ettiğini gördüm. Sonra da olanlar oldu" dedi.
Karabalçık Mahallesi Muhtarı Kasım Çiçek, düğündeki olaydan dolayı çok üzüldüklerini söyledi. Çiçek, "Bizim aile ile ilgili bir sıkıntımız yok. Aile bizim dostumuz. Çocuğun durumu bizi yaktı bitirdi. Böyle olmasını istemezdik" diye konuştu.
Daha önce başka bir adli olay nedeniyle hakkında 'Adam yaralamak' suçundan dava açılan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.Ü.'nün bu kez, 'Adam öldürmek' suçundan hakkında dava açılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI