AK Parti’den Adıyaman milletvekili adayı olmak için 69 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.
AK Parti’nin mevcut 5 milletvekilinin de içinde bulunduğu 69 kişi, 2015 genel seçimlerinde Adıyaman’dan milletvekili adayı olmak için müracaatta bulundu. Adıyaman’dan milletvekili adayı olmak için başvuruda bulunan 69 kişiden 17’si AK Parti Genel Merkezi’ne, 52’si AK Parti İl Başkanlığı’na başvuruda bulundu. 69 kişi içerisinde 14 bayan, 11 engelli vatandaş bulunuyor. 14 kişi ise ikinci tercihine Adıyaman’ı yazdı.
AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, AK Parti’ye teveccühün fazla olduğuna dikkat çekerek, başvuruda bulunan kişilerin hepsinin birbirinden kaliteli ve hizmet adamı olduğunu vurguladı.
Seyfettin Bilen, “Partimizi teveccüh yüksek oldu. Bu ilgi memnuniyet vericidir. Aday adaylarımızın müracaatı esnasında bizzat kendim ilgilendim. Bütün aday adaylarımızla birlikte siyaset yapmanın önemini beyan ettik. Gerçekten partimizin umut olduğu, siyasetin geleceği olduğu, bu güne kadar yaptıklarının bundan sonrada devam edeceğinin, milletimiz tarafından takdir edildiğini gördük.
Bizi sevindiren boyut bütün aday adaylarımızın birliktelik mesajı vermesi oldu. Aday adaylarımızla birlikte bir bütün olarak seçime kadar omuz omuza devam edeceğiz. Bir başka sevindirici boyutu da aday adaylarımızın içinde toplamda 14 bayan, 11 engelli kardeşimizin başvurmasıdır. 2015 seçimlerinde bütün bu yola dahil olan, partimize aday adayları arkadaşlarımızla birlikte milletimizle bütünleşerek, 2015 seçimlerine en üst seviyede bir başarı göstererek, ‘Yeni Türkiye’nin inşasına katkı vereceğiz. İnşallah aday adaylarımızın başvurusu ve 2015 seçimi hayra ve hizmete vesile olur” dedi.