Tokat Gaziosmanpaşa Bulvarı’nın kentin prestij caddesi olması için çalışmalar devam ediyor.
Gaziosmanpaşa Bulvarı’nda Tokat Belediyesi tarafından yapılan ışıklandırma ve kaldırım çalışmalarından sonra kaldırım işgalleri yüzde 90 oranın üzerinde çözüldü. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun kaldırım işgalleri üzerindeki hassasiyetine esnaflar duyarlılık göstererek olumu yaklaşırken, kaldırımlar yayaların kullanımına açıldı. Kaldırım işgallerinin giderilmesinin arından ise kent mobilyaları cadde üzerindeki belirli noktalara monte edilmeye başladı. Başkan Eroğlu’nun marka şehir olma yolundaki sloganlarından “Akzambaklar Şehri” proje kapsamında ise banklarda ve çöp kovalarında akzambak figürleri yer aldı.
GOP Bulvarı’nın bir prestij caddesi olmasını arzu ettiklerini belirten Başkan Eroğlu, “Bu anlamda kaldırımlar yenilendi, ışıklandırmamız şehre ayrı bir görünüm kazandırdı. Diğer taraftan da esnafımızla görüştük tabela kirliliği, binalardaki estetik olmayan görüntülerin giderilmesi, boyanması ve cephe kaplaması anlamında taleplerimiz oldu. İnşallah esnaflarımız mülkiyet sahipleri de buna ilgi gösterdiğinde tertemiz pırıl pırıl, tabelaları belirli standartlarda olan bir GOP Bulvarı’nı şehrimize kazandıralım istiyoruz. Orta refüjle ilgili de anket çalışması yapılıyor“ dedi.
Öte yandan Behzat Bulvarı’nda yıl içinde yapılması beklenen ihale çalışması ile Latifoğlu Konağı önünden Çiçek Petrol kavşağına kadar olan bölümde kaldırım ve aydınlatma çalışması yapılacağı öğrenildi.