AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “CHP, sergilediği anlayışla demokrasiye ve kamu düzenine en ağır darbeyi vuruyor” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden genci, CHP Genel Merkezi’nde misafir etmesini eleştiren Mehmet Erdem, “Devletin başındaki kişiye hakaret eden gence sahip çıkan Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı halkımız tarafından eleştiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun sahip çıktığı Altunses ‘Partim bana sahip çıktığı için teşekkür ederim. Bu süreçte yanımda olan başta Gençlik Kolları olmak üzere CHP örgütüne teşekkür ediyorum’ demiş. Demek ki bu hakaret olayı CHP tarafından kurgulanmış. Daha önce de Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerine Başbakan Yardımcısı sıfatıyla katılan Bekir Bozdağ konuşmasının ardından kürsüden inerken Hüseyin Satı adlı bir şahıs tarafından saldırıya uğramıştı. Bozdağ’ın yüzüne ve göğsüne yumruk atan Hüseyin Satı’ya yine CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran sahip çıkmıştı. 2013’ün Mayıs ayı sonunda başlayan ve 20 gün boyunca başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde Gezi Parkı protestolarında CHP’li vekiller boy göstermişti. CHP’li bazı vekiller, kamu bankalarına zarar veren, belediye otobüsleri ve polis araçlarını yaktıkları için gözaltına alınanları polisin elinden almaya çalışmış, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök hatta daha ileri gidip emniyet görevlilerine ağza alınmayacak sözlerle küfretmişti. Yine Gezi Parkı olayları sırasında İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda toplanan kalabalığı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden eylemcilere para vermişti” dedi.
CHP’lileri sergiledikleri bu tutumlardan ötürü tenkit eden Erdem, şöyle konuştu: “CHP’li yöneticiler maalesef teröristleri, saldırganları ve devletin başındaki Cumhurbaşkanımıza hakaret edenleri koruyor, kolluyor ve sırtını sıvazlıyor. CHP bu anlayışla demokrasiye ve kamu düzenine en ağır darbeyi vuruyor”