Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş ve parti teşkilatı, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü sebebiyle vatandaşlara ay yıldızlı bayrak dağıttı.
Kentin birçok merkezinde yapılan etkinlikte vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı. Bir tarafında Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin resmi ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu, diğer yüzünde Mehmet Akif Ersoy’un resmi ve İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu büyük zarf içinde sunulan Türk bayrakları büyük ilgi gördü. Başkan Yusuf Baş, toplu taşıma araçlarına çıkarak yolculara da bayrak dağıtımı yaptı. Böylesi anlamlı bir günde anlamlı bir faaliyeti gören vatandaşlar büyük memnuniyet duydular ve Yusuf Baş’a teşekkür ettiler. Yağmura rağmen gerçekleştirilen etkinlikte Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, il divan heyeti üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Dudu Yaşar ve arkadaşları da hazır bulundu.
Yusuf Baş, ayrıca bir de mesaj yayınladı. İstiklal Marşı’nın mısralara işlenmiş Türk Milleti’nin ölümsüz diriliş abidesi olduğunu söyleyen Baş, “Türk milletinin ruhunu, heyecanını, inancını, kararlılığını ve vatan sevgisini en anlamlı ifadelerle dile getiren İstiklal Marşımız, daha sonraki dönemde aziz milletimizin gönlünde en derin anlamını bulmuş, önce Kurtuluş Savaşı dönemi ve sonra Cumhuriyetle birlikte Türkiye’nin yükselme ruhunu temsil etmiştir” dedi.
Baş, şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline milli ve manevi en güçlü harçları da döşeyen İstiklal Marşı, aynı zamanda imanın küfre karşı bir meydan okumasıdır. İstiklal Marşı, ezelden beri hür yaşamış Türk Milleti’nin sonsuza kadar hür yaşayacağını, her türlü emperyalizme, zalime karşı asla boyun eğmeyeceğini dünyaya haykıran ölümsüz bir manifestodur. Adeta, merhum Mehmet Akif’le özdeşleşen bu milli eserin, yine Akif tarafından Türk Milleti’ne armağan edilmiş olması ayrıca anlamlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmasın’ dileğine bütün yüreğimizle ‘amin’ diyor; merhuma, vatanımız-milletimiz uğruna toprağa düşmüş aziz şehitlerimize, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimize, bütün kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde en derin saygıyla eğiliyorum.”