Giresun Valiliği himayelerinde Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu öncülüğünde düzenlenen 9. Giresun Günleri sona erdi.
Giresun Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Turan, 9. Giresun Günleri’nin efsaneye dönüştüğünü söyledi. Kapılarını cuma günü açan 9. Giresun Günleri ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle cumartesi ve pazar günleri halkın ilgi gösterdiği etkinlik Pazar günü geç saatlere kadar devam etti. Giresun Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda halk birçok sürprizle karşılaştı. Giresunlu yetkililer, İstanbul’da yaşayan hemşehrilerinin memleket özlemini biraz olsun dindirebilmek için Feshane’nin ortasına Giresun köy evi bile inşa etti. Bunların yanında misafirlere Giresun fındığı, yöresel ev yemekleri, Görele dondurması ve daha birçok Giresun kültürüne ait öğe sunuldu. Etkinlik boyunca kemençe, davul zurna sürekli çalarak ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşattı.
ÜÇ GÜNDE DÖRT BAKAN ZİYARET ETTİ
Feshane günlerinin efsaneye dönüştüğünü söyleyen Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, tüm ziyaretçilere teşekkür etti. Siyasetçilerin yoğun ilgi gösterdiği Giresun Günlerine Giresun’da görev yapan onlarca bürokratın kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Turan; “İstanbul’da bulunan onlarca belediye başkanımız kaymakam ve bürokratlarımız bizi yalnız bırakmadı. Etkinliklerimiz sürece Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli iki defa olmak üzere dört bakan ağırladık. Dört gün boyunca tüm Türkiye, Giresun’u konuştu, umarım ileri ki yıllarda çok daha güzel organizasyonlar düzenleriz” dedi.