İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda yüzlerce seveninin katılımıyla milletvekili aday adaylığını açıkladı.
İzmir’de bir buçuk milyon doğu ve güney doğulu vatandaşın bulunduğunu ancak yeterince temsil edilmediklerini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Rasim Kahraman, mitinge dönen aday adaylığı açıklamasında şöyle konuştu: “Sadece doğu ve güneydoğuluların değil, Meclis’e girmemle birlikte dört buçuk milyon İzmirli’nin temsilcisi olacağım. Partimin İzmir’deki oylarını en az yüzde 3 arttırabilmek için canla başla çalışacağım” dedi. Aday adaylığı açıklamasında, 20 yıldır esnaflık ve siyasi hayatımda halkın yanında oldum diyen Kahraman, “Çok değerli kardeşlerim, dostlarım, yoldaşlarım, bugün çok heyecanlıyım. Binlerce dostumu burada görmekten gurur duydum. Ben hayatım boyunca hak için her zaman halkın yanında yer aldım. Hiçbir zaman kimseye kapımı kapatmadım. Eğer ki meclise girersem eskisi gibi, şimdiki gibi herkese kapım sonuna kadar açık olacak, hiç kimseye kapımı kapatmam” diye konuştu.
Aday adaylığı açıklamasına katılan vatandaşlardan destek isteyen Kahraman, “İki dönemdir İzmir’de temsilcimiz yok. İki dönemdir arkadaşlarımız aday olmam konusunda baskı yapıyorlar. Ben bugün hak için sizin için yola çıktım. Desteğinizi istiyorum. Türkiye derin bir süreçten geçiyor. Müslümanlar zulüm altında, onlara destek veren sadece Türkiye’dir. Bende bu kapının bir kalesi olarak yola çıkıyorum” dedi.
Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Kahraman, "Doğu ve güneydoğuda 35 yıldır kan akıyordu. Bir buçuk yıldır kan akmıyor. Ankara’ya gidersem barış sürecinin destekçisi olacağım. Ben vakıf başkanı olduğum sürece öğrencilere destek çıktım, burs verdim. Meclis’e gittiğimde de öğrencilere burs vermeye, sahip çıkmaya devam edeceğim." diyerek sözlerini tamamladı.