Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Elbistan Devlet Hastanesi personeli tarafından ortaklaşa yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Hastanenin sivil savunma birimi tarafından personeli eğitmek için her yıl periyodik olarak düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı.
Elbistan Devlet Hastanesi’nde geniş kapsamlı bir yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Hastane sivil savunma birimi personeli ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Elbistan Grup Amirliği ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği tatbikat nefesleri kesti.
Tatbikat senaryosu gereği ilk olarak, hastane yakınlarındaki bir araçta çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda söndürüldü. Daha sonra ise itfaiye merdiveni ile hastanenin 4. katında mahsur kalan bir hasta kurtarıldı ve ambulansa konuldu. Hastanenin Sivil Savunma Birimi tarafından personelin olası yangınlarda ve diğer acil durumlardaki müdahale kabiliyetini artırmak için her yıl periyodik olarak yapılan tatbikatın bir sonraki bölümünde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Elbistan Grup Amiri Lütfi Demir, mutfak tüpü yangınlarını söndürmenin yolunu uygulamalı olarak anlattı. Yakılan mutfak tüpü, önce itfaiye personeli daha sonra da hastane çalışanları tarafından ıslak battaniye ile sarılarak söndürüldü. Tatbikatın son bölümünde ise senaryo gereği yangın çıkarılan bir alanda yangın söndürme tüpleri ile söndürme işlemi yaptı.
Tatbikat sonrası bir değerlendirme yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Elbistan Grup Amiri Lütfi Demir, tatbikatın çok başarılı ve eğitici geçtiğini belirtti. Elbistan Devlet Hastanesi ve itfaiye personeline teşekkür eden Demir,
“Elbistan’da hem itfaiye personelinin hem de hastane çalışanlarının olası bir afette ya da yangın durumunda anında ve doğru müdahalede bulunması için bu tatbikatı yaptık. Tatbikatımız başarıyla geçmiştir. Gerekli eğitici bilgilerin verilmesi ve hastanedeki yangına müdahale ekipmanlarının kontrolünü sürekli yapıyoruz. Hastane yönetimimizle sürekli irtibat halindeyiz. Ortaklaşa ve çok verimli bir çalışma yürütüyoruz. Umarız gerçek bir yangın olayına müdahale etmeyiz, sadece tatbikat yaparız. Bizim yangın konusunda eğitim ekibimiz bu tür konularda tüm resmi kurumlarımıza ve okullarımıza eğitim verme noktasında hazır bekliyor. Biz seve seve bu konuda herkese yardıma hazırız” dedi.
Elbistan Devlet Hastanesi yöneticisi Mehmet Doğan ise, bu tür tatbikatların personel üzerinde büyük eğitici katkısı olduğunu dile getirdi ve katılan herkese teşekkür etti.