Ünlü sanatçı Fikret Mualla, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen saygı gecesinde eserleriyle anıldı. Geceye telefonla bağlanan ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, Mualla’nın hayatını ve sanatçı kişiliğini anlattı.
Beşiktaş Belediyesi tarafından 10 yıldır düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinleri kapsamında ünlü sanatçı Fikret Mualla anıları ve eserleriyle anıldı. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Beşiktaşlı sanatseverler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Sanatçının hayatına dair belgeselinin yayınladığı geceye rahatsızlığından dolayı katılamayan ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, telefonla bağlandı. Güler, katılamadığı için üzgün olduğunu belirterek, Mualla’nın hayatından ve ortaya çıkarttığı eserlerden bahsetti. Mualla’nın Paris’te 1967’deki ölümünden sonra düzenlenen en kapsamlı etkinlik olarak gösterilen saygı gecesine konuşmacı olarak katılan ve sanatçıyı yakından tanıyan gazeteci Hıfzı Topuz ise Mualla ile geçirdiği zamanları anlattı.
Geceye katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın eşi Özlem Hazinedar “Ustalara Saygı Gecesi” etkinliklerinin Beşiktaş Belediyesi tarafından 10 yıldır gerçekleştirildiğini belirterek, “Beşiktaş Belediyesi olarak, sanat hayatımızın değerlerine, hak etmiş oldukları ilgiyi ve değeri göstermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gece anmış olduğumuz büyük sanatçı ise Fikret Mualla. Mualla, bir döneme olağanüstü sanatı ile değil karşı duruşu ile de damgasını vurabilmiş bir insan. Hayatını fırçasıyla kazanmış ve ‘Hayatımı fırçamla kazanıyorum ama asla tüccar değilim’ diyen bir büyük sanatçı. Biz Beşiktaş Belediyesi olarak ‘Ustalara Saygı’ etkinliklerimizde bu değerlerimize hak ettiği ilgiyi gösterdiğimizi umut ediyoruz. Bu gecede de yukarıdan bir yerlerden bizi izlediğine inandığımız Fikret Mualla’ya bir kere daha ışıklar içerisinde yat diyoruz” dedi.