Yüreğir Belediyesi ‘Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısı ile büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ‘Çanakkale Savaşı Platosu’ 22-23 ve 24 Mart tarihlerinde Adanalılarla buluşacak.
Çanakkale Savaşı Platosu, Yüreğir Belediyesi’nin organizasyonuyla ‘Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısı ile 22-23 ve 24 Mart tarihlerinde Yüreğir Kültür Merkezi bahçesinde Adanalılarla buluşacak.
30 kişilik ekipten oluşan profesyonel oyuncu kadrosu bahçeye kurulacak özel platformda Çanakkale Zaferi’ni canlandıracak. Yaşanmış olay ve mekanların, unutulmaması ve unutturulmaması için destanlara konu olmuş büyük zafer, Şehitlik Sahnesi, Seyit Onbaşı Sahnesi, Çıkarma Harekatı Sahnesi, Anafartalar Savunması Sahnesi, Sargı Yeri Sahneleri ile canlandırılacak. Etkinliğin ilk gösterimi 22 Mart Pazar günü saat 10.30’da protokolün katılımıyla yapılacak. Çanakkale Savaş Platosu gösterimi seanslar halinde 3 gün boyunca devam edecek.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tüm Adanalıları bu anlamlı gösteriyi izlemeye davet etti. Başkan Çelikcan, “Kahraman ecdadımızın bize armağan ettiği bu büyük zafer milli mücadelemizin 100. yılı dolayısı ile Yüreğir Kültür Merkezi bahçesine kurulacak ‘Çanakkale Savaşı Platosu’nda profesyonel oyuncu kadrosu ile adeta yeniden canlandırılacak. O ruhu hissetmek ecdadımızın yaşadığı zorlu şartları gözlemleme fırsatı bulmak için ben bütün Adanalıları bu gösteriyi izlemeye davet ediyorum” dedi.