Bahar mevsimi ile birlikte Ödemiş halkı sebze fidanı dikimi yapmaya başladı.
Havaların ısınması ile birlikte İzmir’in Ödemiş ilçesi ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar sebze fidanı dikmeye başladı. Cumartesi pazarında sebze satan tezgâhların arasında sebze fideleri de satılıyor. Birçok vatandaşın ilgi gösterdiği sebze fideleri öğle saatlerinde bitiyor.
Fide olarak Ödemiş, Tire, Kiraz ve Beydağ pazarlarında sebze fidanı satışı yapan üretici Adil Soylar, fidanların dikim mevsiminin tam ortasında olduklarını ve talebin çok fazla olduğunu söyledi. İnsanların kendi yiyeceği sebzeyi kendisinin yetiştirmek istediği söyleyen Adil Soylar, birçok çeşidin gün içinde bittiğini ifade etti.
Uzun zamandır fidan ve tüplerin içinde yetiştirilen sebze fidesi yetiştiren Soylar, şunları söyledi: "Son yıllarda insanlar kendi tüketmek istediği sebzeyi az bir bahçesi ya da tarlası varsa orada yetiştirmek istiyor. Bu sene en çok rağbet gören sebze fidanı domates, biber ve patlıcan. Bunların yanı sıra biber, patlıcan, salatalık, acır, marul, soğan fidanlarımız da geliyor. Her bağda 10 kök fidanlarımız var. Ürününe göre bağı 1 TL’den, 10 TL’ye kadar fiyat aralığımız var. İnsanlar ilaçlı sebzelerden bıkma durumuna geldi bu etkenlerden dolayı fidanlarımıza rağbet çok fazla” dedi.