Ömür AVCI/TRABZON, ()

YANAL KADROYU DEĞİŞTİRMEDİ
Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, ligde geçen hafta Çaykur Rizespor’un deplasmanda 2-0 mağlup eden kadroyu Bursaspor karşısında da sahaya sürdü. Yanal, 18 kişilik maç kadrosunda ise sarı kart cezalısı olduğu için Bursaspor karşısında kadroya giremeyen Mustafa Akbaş’ın yerine İshak Doğan’ı kulübede oturtarak tek değişiklik yaptı.
EKSİKLER VARDI
Bordo mavililerde Mustafa Akbaş’ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Aytaç Kara, Yatabare, Musa Nizam ile teknik direktör tercihi nedeniyle Onur Recep Kıvrak, Sefa Yılmaz, Ferhat Yazgan ve Constant, Bursaspor kadrosunda yer almadı. Bursaspor'da ise sakatlığı bulunan Civelli, Trabzonspor karşısında takımdaki yerini alamadı.
ŞAMPİYONLUK TURU ATTILAR
Antalya'da yapılan Bölgesel Gelişim U17 Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Trabzonsporlu futbolcuları, maç öncesi şampiyonluk turu attılar. Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar'dan kupalarını alan sporcular, daha sonra Avni Aker tribünlerini selamladı.
TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ
Bordo mavili taraftarlar, Avni Aker tribünlerinin büyük bölümünü boş bıraktı. Bordo mavili yaklaşık 6000 taraftar Bursaspor karşısında takımlarını destekledi. Misafir takım tribününde yer alan yaklaşık 50 kişilik Bursaspor taraftarı da yer aldı. 
DOSTLUK ÖRNEĞİ
Karşılaşma öncesi 2 takım taraftarları da dostluk örneği sergilediler, iki takım lehine slogan attılar. Trabzonsporlu futbolcular sahaya, "14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlu olsun" yazılı pankart ile çıktı.
GÜNEŞ’E BÜYÜK İLGİ
Trabzonspor taraftarları, maç öncesi bordo mavili kulübün efsanelerinden Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş'e sevgi gösterilerinde bulundu. Bordo mavili taraftarların tribüne çağırdığı Şenol Güneş, yedek kulübesinin önünden tüm tribünleri selamladı.
YANAL’A ÖZEL PANKART
Maç öncesi bir grup Trabzonspor taraftarı üzerinde Ersun Yanal'ın fotoğrafının yer aldığı "Şampiyon yap bizi cehennemde yak bizi" yazılı pankart açtı.