Okan Üniversitesi, İstanbul ve Miami’den sonra, 3. şehir olarak Adana’da yapılanıyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan arasında, Adana’da Okan Üniversitesi’nin eğitim vermesiyle ilgili protokol imzalandı. Protokol töreninde, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut da bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın eğitim kurumları açısından zenginleşmesini arzu ettiklerini belirterek, “Özel üniversitelerin şehrimizde konuşlanmasını, yerleşkeler açmasını, Adana’da eğitime katkı koymasını canı gönülden diliyorum. Okan Üniversitesi, Türkiye’nin köklü vakıf üniversitelerinden biri. Okan Üniversitesi Adana’nın sosyokültürel yapısına önemli katkı koyacak bir kurum. Heyecanla bekliyoruz” dedi.
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan da, “Sayın Başkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda kendisini ziyaret gelmiştik ve Başkanımız bize Adana’da yerleşke açmamıza yönelik isteğini iletmişti. Biz de aradan geçen sürede konuyla ilgili olarak çalıştık. Protokol gerçekleştiriyoruz ve çalışmaları hızlandıracağız. İlk önce bir meslek yüksekokulu olarak, daha sonra da üniversite olarak burada yapılanacak Okan Üniversitesi. Böylece İstanbul ve Miami’nin dışında, Okan Üniversitesi, Adana’da da yapılanmış olacak” diye konuştu.