Rize Valisi Ersin Yazıcı, Ayder Yaylası’nda Heliski faaliyetlerini ve Hazindak Yaylası’nda yapılması düşünülen kış sporları merkezini havadan inceledi.
Rize Valisi Ersin Yazıcı bu yıl Kaçkar Dağlarında 8. kez tekrarlanan Heliski faaliyetlerini ve yapımı düşünülen kış sporları merkezinin inşa edileceği Hazindak yaylasını havadan inceledi. Yazıcı, inceleme öncesi bu yıl Kaçkarlar’da Heliski faaliyetlerini organize eden Güneydoğu Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasar Sarıdağ’dan faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Sarıdağ bu yıl Rusya, Kanada, Almanya ve İsviçre başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden 80’e yakın sporcuyu ağırladıklarını belirtti.
Faaliyetleri helikopter ile havadan izleyen Vali Yazıcı, bol bol fotoğraf çekerek yanındaki alan rehberlerinden bilgiler aldı. Yazıcı yaptığı açıklamada, “Heliski yapanları izledik. Gerçekten çok güzel bir spor. Yurt dışından gelen birçok sporcu Heliski için dünyanın en uygun alanlarından bir tanesi olan Kaçkarlar’da bu sporu yapıyor. Bu sporun meraklılarını bizzat gözleme fırsatı buldum. Her yıl 80-100 civarında sporcu Heliski yapan için bölgemize geliyor. Dünyanın en uygun alanlarından bir tanesi Kaçkarlar olduğu için bu bölgeyi tercih ediyorlar. Heliski yapmak için bölgemizi tercih eden sporcuların sayısının artmasını temenni ediyoruz” dedi.