Vatandaşların alışverişlerini daha huzurlu bir ortamda yapmaları için çalışan Mamak Belediyesi Zabıta Ekipleri, Mamak pazarlarını da sürekli olarak denetliyor.
Halk pazarlarına getirdiği standartlarla Mamaklı vatandaşların kaliteli hizmet almasını sağlayan zabıta ekipleri denetimleriyle hem pazarcı esnafını hem de vatandaşı koruyor. Mamak Zabıtası pazarlarda market arabası, terazi gibi hizmetlerde sunuyor. Temel olarak vatandaşların daha kaliteli ve sağlıklı hizmet almasını hedefleyen zabıta ekipleri pazarların kurulduğu erken saatlerde çalışmaya başlıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak’ta her yönüyle büyük bir dönüşüm yaşanıyor. İlçe sınırlarında hizmete sunduğumuz yeni pazar yerlerimizde ve eski pazar yerlerinde vatandaşlarımıza belli bir standartta hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle zabıta ekiplerimiz düzenli olarak denetim çalışmaları yürütüyor” dedi.
Pazarda satışa sunulan meyve ve sebzelerin çürük olmamasının yanı sıra fiyat etiketlerinin de kontrolünü yapan zabıta ekipleri pazarlar çıkışlarına yerleştirdiği terazileri de vatandaşların hizmetine sunuyor. Ayrıca isteyen vatandaşa market arabası verilerek rahat alışveriş yapması sağlanıyor.