Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, FBM Makina Balçova Yaşamspor'u 3-1 mağlup ettikleri Ziraat Türkiye Kupası maçını, hafta sonu ligde Eskişehirspor'la yapacakları karşılaşmanın hazırlığı gibi gördüklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un Eskişehirspor'u yenmesiyle liderlik şansımız doğdu. Biz de bu maçı kazanıp, grubu lider bitirmeyi

amaçladık. Hafta sonu da ligde Eskişehirspor'la önemli bir maçımız var ve o karşılaşmanın da hazırlığı gibi gördük. Karşılaşmaya tempolu başlayıp, pozisyonlar ürettik, ancak ilk gol rakibimizden geldi. Gol bulmakta zorlandık. İlk yarıda eşitliği sağladıktan sonra tempomuzu ikinci yarıda da devam ettirdik. Bu şekilde maçı koparabileceğimizi biliyorduk ve öyle de oldu. Şimdi Eskişehirspor maçını düşünmeye başlayacağız."

Bursaspor beraberliği sonrası önlerindeki Eskişehirspor maçının zirve yarışında kendileri için bir kırılma noktası olup olmayacağı yönündeki soru üzerine teknik direktör Hamzaoğlu, "Olabilir tabii zirveden 3 puan gerideyiz. Rakiplerimiz maçlarını bizden önce oynayacaklar ve takılabilirler. Kazandığımız takdirde tekrar zirveye ortak olabiliriz. Eskişehirspor maçı bizim için önemli ama telafisi olmayan bir maç değil" dedi.

Hamza Hamzaoğlu, Dzemaili'yi oynatmamasıyla ilgili de, "Bu maç biraz Eskişehirspor müsabakasının provası gibi olduğu için farklı oyuncuları düşündüm. Selçuk İnan'ın bir gribal enfeksiyonu vardı ve bu maçta oynatmadan direkt olarak onu Eskişehirspor karşısında sahaya sürmek istemedim. En azından biraz ter atsın istedim. Çünkü 10 gündür maç oynamıyor. Bu nedenle de Dzemaili'yi düşünmedim" ifadesini kullandı.

Sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemeyen Burak Yılmaz'ın durumunun iyi olduğunu da vurgulayan Hamzaoğlu, "Burak şu anda çok iyi durumda. Çalışmalarını sürdürüyor. Pazartesi gününe kadar da daha zamanımız var. O zamana kadar durumuna bakıp, değerlendireceğiz" diye konuştu.

FBM Makina Balçova Yaşamspor Teknik Direktörü Altan Çetindağ ise, kupaya veda maçına çıktıklarını ifade ederek, "Kupada oynadığımız tüm müsabakalarda oyunu çirkinleştiren, oyunu kötüleştiren taraf olmayacağımızı söyledik. Arada bu kadar fark olmasına rağmen bu mücadeleyi gösterdik. Genç oyuncularımızla gurur duyuyoruz. Gençleri Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. İlk defa büyük bir ambiyansa karşı oyuncu grubumuz vardı. Onlar için çok mutluyuz. Sonuna kadar öz güvenle oynadılar. Kupa bitti bizim için, artık hedefimiz lig maçları" şeklinde konuştu.