ÜLKESİ Brunei'den 2 yıl önce dünyayı dolaşmak için ayrılan 29 yaşındaki Freddy Yusof, 12 ülke gezdikten sonra geldiği Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde yaralı hayvanların tedavisi için çalışmaya başladı.
Yaşamına yeni şeyler katmak, yeni kültürlerle tanışmak için 2013 yılında ülkesinden ayrılan Freddy Yusof, dünyayı gezmeye başladı. 2 yılda Malezya, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Filipinler gibi 12 ülkeyi gezen Freddy Yusof, gittiği ülkelerde farklı işlerde çalışarak para kazandı. Geçen yıl Türkiye'ye gelen Freddy Yusof, Burdur'un merkeze bağlı Karakent Köyü yakınlarındaki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ni de gezdi. Buradaki ortama hayran kalan Freddy Yusof, merkezde çalışmaya karar verdi. Merkez sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca ile görüşen Yusof, barınma ve yemek ihtiyacı karşılığında merkezde tedavisi yapılan yabani hayvanların bakımını üstlendi.
Hayvanlarla vakit geçirmenin, onlara bakmanın yapmak istediği iş olduğunu söyleyen Freddy Yusof, "Lisinia benim evim gibi oldu. Türkiye'yi gezerken burayı buldum. Hayvanlarla ilgilenmek beni mutlu ediyor. 2016 yılının Haziran ayına kadar burada kalacağım" dedi.
Veteriner hekim Öztürk Sarıca da Lisinia'ya şu ana kadar 5 binin üzerinde yabancı gönüllü geldiğini kaydetti. Sarıca, şöyle dedi:
"Bunların büyük kısmı 1-1.5 ay gibi sürelerde kalıyor. ABD, Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkelerden geliyorlar. Yurtdışı gönüllü sitelerinden veya facebook adresinden bize ulaşıyorlar. Herkesi kabul etmiyoruz. Yazışmalardan sonra onların gönüllü olduğunu anladıktan sonra zaman konusunda kendileri ile anlaşarak kabul ediyoruz."

FOTOĞRAFLI