Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini artırdı.
Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçedeki fırınlarda yapılan denetimlerde; ruhsat, gramaj kontrolü, temizlik ve hijyen şartlarına uyulup uyulmadığı, un ve kullanılan katkı maddelerinin son kullanma tarihlerinin kontrolü yapıldı. Fırınların büyük çoğunluğunda hijyen ve temizliğe dikkat edildiği, eksiği olan işletmelere de gerekli ceza-i müeyyidelerin uygulandığı belirtildi.
Konuyla ilgili olarak Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ramazan ayında halkımızın alışverişini huzur içinde yapabilmesi için zabıta ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Hemşehrilerimizin Ramazanda sağlıklı bir şekilde ekmek ve pide tüketebilmesi amacıyla denetimlerimiz hız kesmeden sürecek. Özellikle ekmek ve pide üretimi yapan işletmelerin, sağlık ve hijyen kurallarına riayet edip etmedikleri hususu denetimlerde titizlikle inceleniyor. Ay sonuna kadar ekiplerimiz denetimlerini sürdürecek” denildi.