Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - MANİSA'da nevruz coşkusu, 475 yıllık şifalı mesir macunu karma töreniyle katlanacak. Manisa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarının ardından, dualarla mesir macunu karma töreni yapılacak.
Manisa'da baharın habercisi nevruz için hazırlıklar başladı. 475'inci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde halka saçılacak şifalı macunlar, nevruz ateşiyle karılacak. Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği nevruz kutlamalarında ve mesir macunu karma töreninde binlerce yıllık gelenek yeniden hayat bulacak.
Nevruz kutlama programı ve mesir karması yarın saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunumuyla başlayacak. Meydandaki etkinlikler halk oyunları gösterisi, nevruz ateşinin yakılması ve örste demir dövülmesi, Nevruz ateşinden atlama, çam fidanı dağıtımıyla renklenecek. Cumhuriyet Meydanı'ndaki programın ardından Manisa Valiliği'nin önünden Manolya Meydanı-Ulupark-Sultan Parkı Bimarhanesi'ne kadar kortej yürüyüşü yapılacak.
MESİR MACUNU DUALARLA KARILACAK
Sultan Parkı Bimerhanesi'nde geleneksel mesir macunu karma töreni yapılarak, şifalı mesir macunu dualarla karılmaya başlanacak. Buradaki törende protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde temsili karma töreni yapılacak. Nevruz coşkusu gün boyunca yapılacak etkinlikle katlanacak. Tarzan Meydanı'nda halk ozanları konseri, yerel gösteri grupları etkinleri gerçekleştirilecek.
FESTİVAL COŞKUSU NİSAN'DA
Bu yıl 475'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali 21-26 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 41 çeşit baharattan oluşan ve Sultan Cami'nin minare ve kubbelerinden halka saçılacak olan mesir macunu, yine şifa olacak. 6 gün boyunca festival coşkusu yaşayacak olan Manisalılar, düzenlenecek konserler ve çeşitli etkinliklerle 475 yıllık geleneği yeniden yaşayacak.

FOTOĞRAFLI