Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği (AGAD) kurucu Başkanı Hüseyin Tutkun, derneğin 11 Nisan’da gerçekleştireceği ve 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da katılımının beklendiği ’Altın Haşhaş’ gecesine katılımın ücretli olması ve ödüllerin satıldığı iddiaları ile ilgili bir basın bildirisi yayınladı.
AGAD tarafından ödül gecesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan yazılı basın açıklamasında, bu yılki Altın Haşhaş ödül töreninin 11 Nisan’da gerçekleştirileceği ve geceye 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da katılacağı duyurulmuştu. Derneğin töreni paralı yapması ve ödüllerin satıldığı yönündeki iddiaların artması üzerine, AGAD kurucu Başkanı Hüseyin Tutkun yazılı bir açıklama yaptı. Olayı doğrulayan Tutkun, bu durumu kınadıklarını kaydetti.
Gecenin geçmişte kentin tanıtımına yönelik olarak ’Başarıyı Alkışlıyoruz’ adı altında yapıldığını aktaran Tutkun, “5 yıl üst üste Başarıyı Alkışlıyoruz ödül geceleri yapılmış ve bu gecelere bir çok ünlü siyasetçi, gazeteci ve iş adamı konuk olmuştur. Bu gecelerde çeşitli sosyal projeler amaçlanmış ve öğrencilere bireysel burslar sağlanmıştır. AGAD kurucu Başkanı olarak 2011 yılında görevi İsmail Çalış beye devretmiş ve 2013 yılında İlyas Kaan Taytak ve yönetim Kurulu göreve gelmiştir. Daha sonra 2014 yılında olağanüstü genel kurul yapılmış bu genel kuruldan yönetim kurulu üyelerinin ve üyelerin haberi olmamıştır. 2013 yılından beri yapılan organizasyonlarda sosyal hizmet amaç edilmemiş sadece maddi gelir elde etmeye gidilmiştir.”
“İLKER BAŞBUĞ’UN OLAYA ALET EDİLMESİ BİZİ DERİNDEN ÜZDÜ”
Tutkun, konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:
“Kurumsallaşmış olan Başarıyı Alkışlıyoruz geceleri kaldırılmış ve 2014 yıllarında yapılmamış, fakat bu sene 2015 yılında seçimler fırsatçılığı yapılarak Altın Haşhaş ödül gecesi adı altında düzenleme yapılmaktadır. Bu gece AGAD tarafından düzenlenmiyorsa, İlker Başbuğ’un imza günü afişlerinde derneğin adı kullanılmamalıdır. Bu geceye davetiye satışı yapılacaksa bu konuda İl Defterdarlığı gelir ve giderleri incelemelidir. Yine bu gecede keyfi kategoriler oluşturulmuş ve keyfi tertipleme komitesi oluşturulmuştur. Bu tertipleme komitesi kimlerden oluşur ve yönetim kurulu dışında böyle bir oluşum yapılması derneğin amaçları ile doğru değildir. Daha önce dernek yönetim kurulu her kategoride belirlediği 5 adayı dernek üyelerine oylatır ve birinci olanlara bilgi verilirken bu sene böyle bir uygulama olmamıştır. Bu konuda dernek yetkilileri gecenin dernek tarafından düzenlenmediğini net bir şekilde açıklaması gerekmektedir, 26. Genelkurmay Başkanı Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği devlet adamı İlker Başbuğ’un ilimize gelmesi tüm halkımızı sevindirmiştir. Fakat sadece bir otel odasında kitap imzalama töreni ve daha sonra ücretli katılım olan ödül gecesine katılması ve buna İlker Başbuğ’un alet edilmesi derinden halkımızı üzmüştür. Yukarıda belirttiğimiz gerekçelerle ve bir çok gerekçe ile dernek üyeliğinden istifa ettiğimi belirtirim.”