Trabzon’da düzenlenen organizasyonla organ naklinin önemini anlatıldı. Gazeteci yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun çektiği belgesel ’Yeni Hayat’, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gösterime sunuldu.
Organ naklinin önemine vurgu yapmak ve bu anlamda farkındalık oluşturmak amacıyla Medical Park Hastaneleri sahibi Muharrem Usta sponsor olduğu belgesel izleyenleri hem ağlattı hem de duygulandırdı.
Belgeselin bir ayağı olarak Trabzon’da vatandaşlarında katılımıyla bir gösterim yapılırken gösterime Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Alper Demirbaş KTÜ Farabi Hastanesi Böbrek Nakli Cerrahı Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz ve gazeteci yazar Tuluhan Tekelioğlu katılarak birer konuşma yaptı.
Başkan Gümrükçüoğlu ve Genç, organ nakline katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, Trabzon’da bu anlamda her zaman organ nakline destek olacaklarının sözünü verdiler.
KTÜ Farabi Hastanesi Böbrek Nakli Cerrahı Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz da duygu yüklü bir konuşma yaparken zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra söz alan Prof. Alper Demirbaş ise, "Her insan başka bir insanı yaşatabilir. Yüce Allah diyor ki, ’Her kim ki bir canı kurtarır, bütün insanlığı kurtarmış olur.’ Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?"Aslında her insan yaradılışından gelen özelliği niteliği ile bir başka insanı yaşatabilir. Biz 5 bine yakın organ nakli yaptık 5 bine yakın insanı ameliyat ettik. Şimdiye kadar canlı vericilerimizden herhangi birinde sorun yaşamadık. O halde biz öncelikle organlarımızı bağışlamamız gerekir. şeklinde konuştu.
Tekelioğlu da, Muharrem Usta’ya desteğinden ötürü teşekkür ederek, herkesi organ nakline davet etti. Etkinliğin sonunda organ nakli için kurulan stantta isteyenler, organ bağışı için imza attılar.