Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Milletimizin kahramanlıklarla dolu tarih sayfalarına bir zaferinde 97 yıl önce Bayburt’umuzda eklendiğini belirterek şunları ifade etti:
“Milletimiz özgürlük ve bağımsızlığı için, gerektiğinde neleri feda edebileceğini Anadolu’nun en kadim şehirlerinden Bayburt’ta bir kez daha ortaya koymuştur. Mehmetçik vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için Bayburt’ta tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.
21 Şubat 1918’de meyvesini veren ve Bayburt’umuzun Ermeni mezaliminden kurtuluşuyla sonuçlanan bu kahramanlık destanı; sadece geçmişimizin aziz hatırası olmaktan öte, bir tarih ve kültür şuurudur. Bilinmelidir ki, geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki içinde olarak, her geçen gün aynı şuur ve inançla ülkemizi muasır medeniyet seviyesinden daha da yükseklere taşıma kararlılığını göstermeliyiz.
Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin 21 Şubat kurtuluş gününü tebrik ediyor, şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”