Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yazılı bir mesajı yayınladı.
Milletin, İstiklal Savaşının zor şartlarında tüm varlığını ortaya koyan eşsiz bir mücadele sergileyerek vatanına sahip çıktığını kaydeden Hiçyılmaz, büyük mücadele azmi ve ruhunun, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşıyla mısralara döküldüğünü ve gelecek nesillere aktarıldığını söyledi.
Başkan Hiçyılmaz, milli şairin sadece kendi döneminde değil, kendisinden sonra yaşayanların da düşünce ve gönül dünyasında yeni ufukların açılmasını sağladığını vurgulayarak, “İnanıyorum ki; yurdumuzda ocaklar tütmeye devam ettikçe al sancağımız yurdumuzun üzerinde dalgalanmaya, Milletimiz de sahip olduğu birlik ve beraberlik idealini İstiklal Marşımızla ifade etmeye devam edecektir” dedi.
Hiçyılmaz, mesajında şunları kaydetti:
"İstiklal Marşımız; milletimizin kahramanlığını ve milli mücadelemizi en veciz sözlerle ifade eden, Türk milletinin karakterini yansıtan eşsiz bir eserdir. Ülkemizin düşman işgalinden kurtularak, milli mücadelemizin başarıya ulaştığı ve bağımsızlığımızı kazandığımız o günleri, İstiklal Marşını her okuduğumuzda hatırlamaktayız. O günlerin heyecanını bu günlere aktaran İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle; "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyorum. Bu duygularla; İstiklal Marşını bize milli bir şuur membaı olarak hediye eden büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Marşını Milli Marşımız olarak kabul eden Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini, şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.’’