Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi olan ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması çalışmalarını sürdürüyorlar.
Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyüp Çelikoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 9 Ocak’ta başlayan 27 Mart’a kadar sürecek olan “ Gençlerden Ecdada Mektup?? Yarışması” için 75.Yıl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine ziyaret gerçekleştirildi.
Çelikoğlu, gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışması için öğrencilere bilgi verildiğini belirtti.
Bu tür etkinliklerin önemine değinen Çelikoğlu, “Gençlere ecdatlarımızın ülke için yaptıkları fedakarca çalışmaları iyi anlatmak gerekir Geçmişini bilmeyen, geleceğini planlayamazlar. Bu nedenle bu projeyi çok önemsiyoruz. Gençlik Merkezi olarak yarışma için Adana’nın farklı yerlerinde bulunan okulların öğrencileri ile buluşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bu arada, Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllüleri, Emine Nabi Menemencioğlu Anadolu Lisesi’ne giderek okulun konferans salonunda öğrencilere tanıtım gerçekleştirdiler.?