Turgay Ciner Mikrokredi Elbistan Şubesi, Zeliha Aslan adlı kadın girişimciye 13 bin TL’lik kredi verdi.
Elbistanlı Zeliha Aslan, küçük olan iş yerini büyütmek için Turgay Ciner Mikrokredi Kurumuna başvurdu. Yapılan çalışmalar sonunda Zeliha Aslan’ın iş yeri büyütme talebine 13 bin TL kredi desteği verilebileceği bildirildi.
Aslan’ın kredi desteği Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’unda katıldığı bir törenle verildi. Kaymakam Akkoyun, “Mikrokredi şubemiz kadınlarımızın toplumda daha aktif rol almalarını, özgüven kazanmalarını sağlayan önemli bir kuruluş. Birçok ülkede uygulanıyor. Özellikle son zamanlarda kurumun çalışmalarında ciddi bir ivme kazandığını görüyoruz.
Elbistan da inşallah bu ivmenin gerisinde kalmayacak hatta çok ileri götürecektir. Bizler destek oluyoruz. En azından manevi olarak destek olduğumuz hissettirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Turgay Ciner Mikrokredi Elbistan Şubesi Müdürü Fatma Yekteuşakları ise Elbistan şubesinin Elbistan genelinde bin 270 üyesinin bulunduğunu kaydetti. Yekteuşakları, “Zeliha Aslan bugüne kadar Turgay Ciner Mikrokredi Elbistan Şubesinde ki en yüksek krediyi alacaktır. 13 bin TL kredi almaya hak kazanan Zeliha Hanım 6 yıllık üyemizdir. Eşinin emekli olmasından sonra çocuklarının geçimini sağlamak için çalışmaya başlamıştır. İlk önce küçük bir dükkanda tuhafiyecilik yaparak çalışmaya başlayan Zeliha Hanım, Mikrokredi ile tanıştıktan sonra hayallerini gerçekleştirdiğini belirtmiştir. Önce iş yerini büyütüp, sonra kızına ikinci şubesini açmıştır. Eşiyle birlikte sürekli çalışmıştır. Bugün bizden alacağı 13.000 TL kredi ile şehir merkezinde Elbistan’ın en büyük tuhafiyelerinden birini açmıştır. Mikrokredi ailesi olarak Zeliha Hanım’ın başarılarının devamını isteyerek, bol kazançlar diliyoruz."
Krediyi alan Zeliha Aslan ise destek olan herkese teşekkür etti.