Türkiye’nin en önemli tekstil sanayi müzelerinden olan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Doç. Yüksel Şahin’in ‘İmkansız Dokunuşlar/Dua’ başlıklı lif-tekstil sergisine ev sahipliği yapıyor.
Tekstil üzerine yapılan önemli çalışmaları ağırlamaya devam eden Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde ‘İmkansız Dokunuşlar/Dua’ lif-tekstil sergisi açıldı. Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve tasarım Fakültesi Moda Tasarım Bölümü öğretim üyesi Doç. Yüksel Şahin’in 5. kişisel sergisinin açılışına Küratör Prof. Dr. Ayten Sürür, Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ve sanatseverler katıldı. Toplam 22 parçadan oluşan sergi, 5 Şubat-31 Mart 2015 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Prof. Dr. Ayten Sürür, açılan serginin ‘Çağdaş Lif-Tekstil Sanatları Projesi’nin bir parçası olduğunu söyledi. 2015 senesinde müzenin uluslararası platformda önemli sanatçıları çalışmaları Bursa’ya çekeceğini belirten Sürür, “İmkansız Dokunuşlar/Dua lif-tekstil sergisi, alışılmışın dışında bir yaklaşım. Doğa, kültür, sanat arasındaki güçlü ilişki, sanatçının kendi birikimiyle sentezlenen süreci yansıtıyor” dedi.
Doç. Yüksel Şahin, Türkiye’ye örnek bir müze oluşturan ve çağdaş tekstil sanatlarını ağırladıkları için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Sergide tabiat, kültür ve sanat arasındaki ilişkiyi göstermek istediğini anlatan Şahin, kendi kültürel birikimleriyle aktarmaya çalıştığını dile getirdi.
Şahin, “Ödemiş ipeği üzerinde yanmış ağaç katmanlarını, düz pesend iğne, el işi nakış ve sallama kasnak nakışı ile serigrafi baskıyı birlikte kullandım. İşlerimde tabiat, kültür ve sanat arasındaki kuvvetli ilişkiyi, geçmişten izlerle irdeledim. Nakışladığım işler, bir tür metamorfik içerik taşıyor” dedi.