BALIKESİR'in Ayvalık ilçesi ile Edremit Körfezi ve Çanakkale Assos açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarda, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan toplam 252 Suriyeli kaçak yakalandı.
Gelen ihbarları değerlendiren Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bugün sabah saatlerinde Ayvalık ilçesi açıkları, Edremit Körfezi ve Çanakkale Assos açıklarında düzenledikleri 6 ayrı operasyonla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan toplam 252 Suriyeli kaçağı yakaladı. Kaçaklardan 12'sinin bindikleri lastik botun Ayvalık açıklarında patlaması sonucu boğulmak üzereyken Sahil Güvenlik ekiplerinin havadan ve karadan yaptığı arama-kurtarma çalışmasıyla kurtarıldığı öğrenildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçaklar Cunda Adası'na getirildi. Kaçaklara buradaki Sahil Güvenlik İskelesi'nde, 112 Acil Servis ekipleri, tibbi müdahelede bulunup, sağlık kontrolünden geçirdi.
Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edilecek olan 252 kaçağın Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yapılacak sağlık muayenelerinin ardından Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Grup Amirliği'ne gönderileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI