Antalya’nın Kumluca ilçesinde Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde gördükleri tedavi sonucu hamile kalan kadınlar hekimleri ile buluştu
Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimlik Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya, bebek sahibi olamayan ve Kumluca Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde gördükleri tedavi sonucu çocuk sahibi olan kadınlar, eşleri ile birlikte katıldı. Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayşegül Alkan yaptığı konuşmada, "Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Buhur hastanemize atandığı günden bu yana özverili çalışması ile gece gündüz demeden hastalarının memnuniyeti için çalıştı. Bunun yanında yaklaşık 40 çiftin bebek sahibi olmasında uyguladığı tedavi ile yardımcı oldu. Kendisine Kumluca halkı ve kurumum adına teşekkür ediyorum" dedi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Buhur ise konuşmasında evli çiftlerde 1 yıl korunma olmaksızın, istediği halde çocuk sahibi olamama durumuna infertilite dendiğini belirterek, "İnfertilitenin sebebi yüzde 30 erkek sorunu, yüzde 40 kadın sorunu, geri kalan ise ortak nedenlerdir" dedi. Kadına ait problemlerinin yaklaşık yarısının tuba peritonal faktörler, yüzde 30’unda ise anovulasyon denilen yumurtlama sorunlarına bağlı olduğunu kaydeden Opr. Dr. Ali Buhur, şunları söyledi:
"Kliniğimizde uyguladığımız laparoskopik cerrahi ile özellikle tuboperitoniel nedenlere yönelik tüp, yumurtalık ve rahim etrafındaki yapışıklıklar ve tüplerin tıkanıklık durumları değerlendirilip müdahale ile açılır. Ayrıca yumurtalıklardan kaynaklanan polikistik over, over kisti, endometroma denen yumurtalığın kistlerine cerrahi müdahale ile yumurtalık kistlerinin eski haline ve foksiyonlarına dönmesi sağlanır. Biz de bu amaçla kliniğimize başvuran ve laparoskopi yaptığımız hastalardan 42 tanesinin hamile kalıp bebek sahibi olmasını sağladık. Laparoskopi karın içini optik bir cihaz kullanarak gözlemlemektir. Bu cihaz 1 santimetrelik göbek altı küçük bir kesiden karın içine yerleştirilir. Karın içini aydınlatarak, rahim, yumurtalık ve tüpleri ilgilendiren hastalık veya problemler doğrudan gözlemlenir. Karın alt ve yan bölgelerinden açılan 5 milimetrelik deliklerden içeri sokulan yardımcı aletler yardımı ile yapılan operasyondur."
Doktorları bir araya gelen aileler, bu anlamlı buluşmada birlikte pasta kestiler.