Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in doğumunun 92. Yıldönümü dolayısıyla Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, bir mesaj yayımladı.
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı yayımladığı mesajında, “Azerbaycan tarihinin otuz yılı aşkın bir dönemi Haydar Aliyev ismi ile kopmaz bağlarla bağlıdır. Bu yıllar zarfında halkın toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel yaşamındaki gelişmelerde hep Haydar Aliyev`in ismi geçer. Haydar Aliyev, yönetimde bulunduğu süre boyunca ülkenin kalkınması için hep uğraştı, onun zengin kültürü, büyük tarihi geçmişi ile her zaman gurur duydu, gelecek kuşaklarının kaderi ile kaygılandı. Onun sayesinde Azerbaycan, bir devlet olarak tarihin zor dönemeçlerinden ve sınavlarından geçti” dedi.
Süleymanlı mesajında, “Azerbaycan ile Türkiye ilişkilerinde Haydar Aliyev`in büyük rolü ve katkısı var. Ulu Önderimizin “Biz bir millet iki devletiz” sözleri hem Türkiye’de hem Azerbaycan’da iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihçesini, bugününü ve gelişme doğrultularını net bir biçimde ifade eden en mükemmel formül olarak görülmektedir” diye konuştu.
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Azerbaycan’ın uluslararası alana entegrasyonu, bölgesel güvenliğin sağlanması ve genel olarak ülkemizin sosyo-ekonomik ve bilimsel, kültürel çıkarlarının gerçekleşmesi konusunda Türkiye ile çok yönlü işbirliğinin geliştirilmesine özel önem veren Haydar Aliyev bu politikanın giderek yükselen bir çizgi üzerinde gelişmesini temin etti. Seçkin siyaset ve devlet adamı, Azerbaycan halkının kayıtsız şartsız lideri olarak bilinen Haydar Aliyev hayatta iken canlı efsaneye dönüştü. 10 Mayıs Umumilli liderimizin doğum günüdür. Bu aziz günde onu saygı ile anıyor ve Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun!”