Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Oltu’ya kurulması planlanan Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi için 2015 Yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzlarında yer alması hakkında son aşamaya gelindi.
Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının 23/12/2014 tarihli ve 6818356 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30. maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 16/2/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.” dedi.
Birçok alt bölüme sahip olabilecek ikinci bir fakülteyi Oltu’nun hak ettiğini belirten Kaymakam Zengin, "Bakanlar kurulu kararı ile 2. Fakülteye kavuşmamız Oltu için önemli bir adımın daha atılmış olması anlamına geliyor. İki Fakülte ve Yüksek Okulun alt bölümlerinin de tamamlanması Oltu’nun Yükseköğretimde de bir merkez olacağını göstermektedir. Önümüzdeki 5 yıl içinde Oltu’da 5000 Üniversite öğrencisinin eğitim alabileceği bir süreç olacaktır. Bundan sonraki süreçte Atatürk Üniversitesi Senatosu toplanacak ve aldığı kararı YÖK’ün onayına sunacaktır. Eğer yetişirse 2015 Öğrenci Seçme Kılavuzlarına Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi girebilecektir. Ben bu müjdeli haber vesilesiyle, başta Sayın Bakanımız Efkan Ala olmak üzere, Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Hikmet Koçak ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.