İzmir’in Aliağa ilçesinde, ilkokul öğrencilerine yönelik ’Sağlıklı ve Dengeli Beslenmenin Önemi’ konulu seminer düzenlendi.
Aliağa Devlet Hastanesi ve TOKİ İlkokulu işbirliği ile ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ’Sağlıklı ve Dengeli Beslenmenin Önemi’ konulu seminer gerçekleştirildi.
7-12 yaş grubu çocukların gelişimine katkıda bulunmak ve beslenirken nelere dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekmek amacıyla planlanan eğitim seminerine, TOKİ İlkokulu’nda eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Aliağa Devlet Hastanesi Uzman Diyetisyeni Ebru Doğanay’ın gerçekleştirdiği sunumda, hareketli yaşam, obezite, dengeli beslenme, obezite tedavisinde doğrular ve yanlışların anlatıldı. Seminer sonunda öğrencilere ara öğün olarak meyve dağıtıldı.
Seminer hakkında konuşan TOKİ İlkokulu Müdürü Bülent Karakuş, "Beslenme hepimizin bildiği gibi çok önemli bir konu. Verdiğimiz seminerde öğrencilerimizin beslenme konusunda doğru bilip yanlış uyguladıkları noktalara değindik. Öğrencilerimiz burada öğrendiklerini aileleri ile paylaşılacaklar. Bundan sonra burada öğrendiklerini ömür boyunca kullanacaklar” dedi.