Burdur Valisi Hasan Kürklü, Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.
Vali Hasan Kürklü, Burdur Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Hastel Kadayıf, Gürler Mermer, Küçükkaya Kaplamacılık, Bur-Süt Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası, Azizoğlu Et Entegre, Kayhan Ertuğrul Makine Sanayi’yi ziyaret etti.
Vali Hasan Kürklü’nün ziyaretine Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca ve Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru eşlik etti. Ziyaretine ilk olarak Gürler Mermer Fabrikası’ndan başlayan Vali Kürklü’yü ve beraberindeki heyeti firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gür karşıladı. Ali Gür, fabrikası ve mermer ocakları hakkında bilgi verdi. 120 kişi çalıştırdığı fabrikadan bahseden Gür, fabrikanın bünyesinde 4 şantiyenin bulunduğunu söyledi. Fabrikanın ciro hedefini açıklayan Gür, makine ile ayda en az 1 milyon ciro hedeflediklerini aktardı. Vali Kürklü Gür’e çalışmalarında başarılar dileyerek Gürler Mermer’den ayrıldı.
Hastel Kadayıf firmasını ziyaret eden Vali Hasan Kürklü ve beraberindeki heyeti karşılayan firmanın sahibi ve OSB Başkanı Fevzi Oktay, Organize Sanayi hakkında bilgi verdi. 1. OSB’de mermer fabrikaları, tarım makineleri üretim fabrikaları, yemek fabrikaları, silah sanayi, süt ve süt ürünleri fabrikaları, damlama sulama boru fabrikası, yapı kimyasalları fabrikası, müzik aleti yapan fabrikalarının bulunduğunu söyleyen Oktay, Hastel Kadayıf firmasından ve bünyesindeki üretilen ürünler hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin her bölgesine ve Avrupa’ya da ürünlerini pazarladıklarını belirten Oktay, kadayıf, mantı, baklavalık-böreklik yufka, pasta keki, kuru pasta, erişte üretimi yaptıklarını kaydetti. Oktay, Vali Kürklü’ye fabrikayı gezdirdi. Burada üretim hakkında bilgi verdi.
Vali Hasan Kürklü, yaylı müzik aletleri yapan Küçükkaya Kaplamacılık fabrikasını ziyaret etti. Burada Vali Hasan Kürklü’yü firmanın sahibi Erkan Küçükkaya, firma hakkına bilgi verdi. Bur-Süt ,Süt ve Süt Ürünleri Fabrikasını’da ziyaret eden Vali Kürklü’ye firmanın yönetim Kurulu Başkanı Kenan Şahan fabrika hakkında bilgiler verdi. Fabrikasında ayran, yoğurt, tereyağı, peynir, kaşar üretimi yaptıklarını dile getiren Kenan Şahan, Vali Kürklü’ye yeni ürettikleri ayrandan ikram etti.
Vali Hasan Kürklü, Bur-Süt ziyaretinin ardından Canpa Limited Şirketini ziyaret etti.
Daha sonra Azizoğlu Sucuk İmalatı fabrikasını ziyaret eden Vali Hasan Kürklü’yü firma sahibi Selahattin Yarar, gezdirdi.
Ziyaretin ardından Vali Kürklü ve beraberindekiler Organize Sanayi Bölgesi’nden ayrıldı.