Adıyaman Müftülüğü ile Adıyaman Belediye Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Kutlu Doğum Haftası” konulu panel düzenlendi.
TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde yapılan panel, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan panele Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haci Duran moderatörlük yaparken, programa panelist olarak Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd Doç. Dr. Necmettin Ergül ve Yrd. Doç. Dr. Zeliha Öteleş katıldı.
Panelde bir konuşma gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Peygamber Efendimizin miladi doğum yıl dönümü olan Nisan ayının içerisinde bir hafta oluşturduk. Peygamber efendimizi anmak ve hatırlamak için Kutlu doğum haftası olarak adlandırılan haftada çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu vesile ile kutlu doğum haftası etkinliklerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçmektedir. Ben herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından panele geçildi.
Programa İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Gürbüzcan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, il müftü yardımcıları, ilçe müftülüleri ve din görevlileri katıldı.Öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği panelde peygamber sevgisi bir kez daha detayları ile panelistler tarafından anlatıldı. İl Müftülüğü tarafından katılımcılara Kutlu doğumun sembolü olan canlı karanfil, gül ve kitap hediye edildi.