Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Şube Başkanı Ömer Çöteli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün grup toplantısında açıkladığı engellilere faizsiz kredi verileceği müjdesine destek vererek, engellilerin bu imkandan faydalanması gerektiğini söyledi.
Başbakan Ahmet Ahmet Davutoğlu, yurt dışı gezisi nedeniyle Pazartesi günü gerçekleştirdiği grup toplantısında engellilere müjde verdi. İş Kur aracılığıyla engellilere 36 bin lira faizsiz kredi verileceğini açıklayan Davutoğlu’nun bu ifadeleri engellilerde büyük heyecana neden oldu. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şube Başkanı Ömer Çöteli, Başbakanın açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “13 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde engelliler farklı sektörlerde iş imkanı buldu. Ancak bu yeterli değil. Toplumda yeterince ilgi görmeyen engellilere istihdam konusunda gereken destek verilmeli. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından grup toplantısında açıklanan engellilere 36 bin lira hibe kredi verilmesi hükümetimizin engellilere bakış açısının ne kadar olumlu olduğunu bir kez daha gösterdi. İş Kur aracılığıyla verilecek olan krediler 3 parça halinde ve 2 yılın sonunda teslim edilecek. İlk etapta 2 bin, sonrasında 4 bin son olarak da kuruluş desteği adı altında 30 bin olmak kaydıyla 36 lira destek verilecek” şeklinde konuştu.
Engellilerin iş yerlerinde sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Çöteli, “Engelli kardeşlerimizin iş yerlerinde yaşadıkları sorunları düşünecek olursak bu kredi onların kendi işlerinin patronu olmalarına imkan sağlayacak. Engelli kardeşlerimiz İş Kur İl Müdürlüğü’ne giderek ayrıntılı bilgiyi oradan alabilirler. Ben bu kredi imkanından tüm engelli kardeşlerimizin faydalanacağını düşünüyorum. Ak Parti hükümeti engellilere verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin artmasını ve engellilerin toplumda daha aktif görev almasını istiyoruz. Engellilere verdikleri destekten dolayı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.