Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma” semineri düzenlendi.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan seminere, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik İl Emniyet Müdür Ali Ekber Bektaş, Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Bilecik Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Bilecik Cumhuriyet Baş Savcısı Kamil Yaşar, Bilecik İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Serkan Yıldırım ve Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri, Emniyet Müdürlüğü personelleri ve aileler katıldı.
Düzenlenen programda Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olan ve aynı zamanda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nda alan kılavuzu olarak görevli polis memuru Ali Öztaş, tarihine sahip çıkmayan milletin tarihinin başkasının çizdiğini belirtti. Öztaş, “Ben Çanakkale’den buraya tarih dersi anlatmaya gelmedim. Tarih milletin hafızasıdır. Hafızası olmayan bir millet için tarih diye bir kavram düşünülemez. Biz Çanakkale Zaferinde Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, iki taraf içinde Conk Bayırı ve Kocatepe’de iki gün içerisinde 4 bin 750 yaralı ve bin 520 şehit verdik. Çanakkale konusunda en güzel ve en anlamlı sözleri Mehmet Akif Ersoy söylemiştir” dedi.
“ÇANAKKALE TÜRKİYE CUMHURİYETİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI YER”
Çanakkale’nin Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ve Türkiye Cumhuriyetinin ön sözü olduğunu belirten Öztaş, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi ilk defa Çanakkale Zaferinde duyulmuştur. Biz Çanakkale Zaferinde oğlunu, evladını, abisini, babasını kaybeden analarımızın derdini unutup, Anzak’ların derdini düşünmeye başladık. Analar Çanakkale Zaferinin asıl kahramanlarıdır. Bizim Çanakkale de şehitlerimiz olduğu kadar da şehitlerin iki, üç katı da gazilerimiz vardı. Bazı şeylerin kıymetini bilmek gerekir. Anamızın, babamızın, sağlığınızın ve en önemlisi bu vatanın. Çünkü, bunlar elden giderse hiçbir şeyin önemi yoktur. Çanakkale Zaferine oğlunu, babasını ve abisini gönderen analarımızın bekleyişlerinin sonu kırmızı mektup olmuştur. Siz, siz olun, kim olursanız olun. Kimsenin namusuyla, duygusuyla oynamayın. Çünkü onlar da sizler gibi bir ananın, bir babanın evladıdır. Sakın kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi bir başkasına yapmayın” dedi.
Program sonunda konuşma yapan Polis Memuru Ali Öztaş’a, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır ve Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş tarafından hediyelerin takdim edilmesiyle hazırlanan program sona erdi.