Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evlerinde kalan çocuklar Müftülüğü ziyaret ederek İl Müftüsü Selami Emen’in Kutlu Doğum Haftasını tebrik ettiler. Ziyarete Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zeki Yıldırım, Çokem Müdürü Özcan Mıhçı ve Çocuk Evleri Sorumlusu Mehmet Marmara da eşlik etti.
Müftülük makamında gerçekleşen ziyarette çocuklarla tek tek ilgilenen İl Müftüsü Selami Emen, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, "Sevgi evlerimizden gelen yavrularımızın Müftülüğümüzü ziyaret etmelerinden dolayı çok memnun olduk. Merak ettikleri her şeyi rahatlıkla sorma imkanı buldular. Düzce Müftülüğü olarak Sevgi Evlerinde kalan yavrularımızın her zaman yanında olduğumuzu dile getirdik. Umarım bu ziyaretleri sürekli olarak devam eder" diye konuştu.
Emen konuşmasında Peygamberimizin yetime verdiği öneme de değinerek şunları söyledi: “Sadece ayet-i kerimelerde değil hadis-i şeriflerde de yetimlere kol kanat gerenlere yönelik pek çok müjdeler vardır. ‘Rasulullah (s.a.s.) orta ve işaret parmağını birleştirerek, Ben ve yetimi koruyup gözeten kimse cennette şöyleyiz’ sözleri ile yetimi koruyanın yerinin cennette kendisiyle yan yana olduğunu müjdeledi. Hz. Peygamber’in (s.a.s.) topluma emanet olan yetim çocuklara ilgi, alaka ve sevgi gösterilmesini tavsiye eden ifadeleri büyük önem taşımaktadır. Sırf Allah rızası için başı hiç okşanmamış bir yetimin başını okşayan kimseye, elinin değdiği saçlar sayısınca sevap yazılır” dedi.
İl Müftüsü Selami Emen, kimsesiz ve yetim çocuklara kol kanat geren, onlara güzel ve huzurlu ortam sağlayan herkese teşekkür ederek, Sevgi Evlerinde kalan çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları başta olmak üzere çeşitli hediyeler verdi.