Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi organizasyonuyla, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ’Mersin Yaşıyor’ adlı projelerinin sahil temizleme etkinliğini Mezitli’de gerçekleştirdi.
Mezitli Belediyesi, toplumu bilinçlendirmek ve eğitime katkıda bulunmak amacıyla üniversite öğrencilerinin ’Mersin Yaşıyor’ projesi kapsamında Mezitli sahilini temizlemelerine imkan sağladı. Çevreci öğrenciler, Mezitli sahil şeridinde yerlere atılan çöpleri toplayarak, farkındalık oluşturdu. Çevre gönüllüsü öğrencilere, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esma Kadızade ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Dikici eşlik etti. Etkinlik kapsamında, İçel Anadolu Lisesi’nin arkasında toplanan ekip, yaklaşık 2,5 kilometrelik bölümde çöpleri temizledi. Belediye tarafından temin edilen eldivenleri takıp, sahile atılan atıkları çöp poşetlerine dolduran öğrenciler, fotoğraflar çekip notlar aldı. Öğrenciler, ’Doğayı öldürme, yaşat, temizliğe sende bir el at’, ’Çevreyi hor gören, geleceği zor görür’, ’Uçmuyorsa kuşlar, ölüyorsa balıklar, nasıl yaşar insanlar’ gibi çeşitli dövizlerle seslerini çevredeki vatandaşlara duyurmaya çalıştı.
Belediye olarak birçok sosyal projeye imza attıklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu sayede tüm kesimlere ulaşabildiklerini kaydetti. Kendi çocuklarını örnek gösteren Tarhan, gençlerin evrensel fikirlerini ve projelerini hayata geçirerek onların düşüncelerinden faydalandığının altını çizdi. Tarhan, "Gençlerimiz, çocuklarımız, yetişkinlerimiz ve özellikle de kadınlarımıza ulaşarak, birlikte çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Gençlerimizin her zaman bizlerden bir adım önde olduğunu biliyoruz. Tüm belediye başkanlarının ve siyasilerin gençlerimizle yakınlaşarak, onlardan çok şey öğrenebileceklerini düşünüyorum. Etkinlik kapsamında sahilimizde temizlik yaptık. Gençlerimiz temizlik esnasında, protesto amacıyla değil de farkındalığı arttırmak için çeşitli dövizler açarak, çevre temizliğinin önemine dikkat çektiler. Gelecek nesilleri korumak üzere, toplumsal sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Ben burada bulunan öğretim üyeleri ve eğitim fakültesi öğrencilerine hafta sonu sahil temizliği nedeniyle toplandıkları için teşekkür ediyorum" dedi.