Görev süresinin bir yılını geride bırakan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak’ta kültürel ve sosyal hizmetleri ön planda tutan, yatırıma önem veren ve mali yapısı güçlü bir belediye oluşturduklarını belirterek, “Konak güzelleşecek, gelecek güzel olacak” dedi.
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 30 Mart yerel seçimlerinin yıl dönümünde belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen törende, ilk olarak Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Bizim Orkestra’ sahne aldı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası şeflerinden Nesrin Bayramoğlu yönetiminde yaklaşık üç aydır eğitim gören 11 yetenekli çocuktan oluşan ‘Bizim Orkestra’ kısa zamanda ulaştığı noktayla dinleyenleri kendine hayran bıraktı. Dünyaca ünlü eserlerin yanı sıra roman müziğine yaptıkları uyarlamayla konuklara keyifli bir akşam yaşatan Bizim Orkestra, performanslarıyla büyük alkış aldı.
Bir yılda yapılanları içeren kısa filmin ardından, kokteylle süren törende Başkan Pekdaş, davetlilerle yakından ilgilendi. Muhtarlarla bol bol sohbet eden Pekdaş, “Meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, çalışanlarımızla bir yılı dolu dolu geçirdik. Ama yapılacak daha çok şey var. Konak’ın değerine değer katmak için, Konak’ta yerel kalkınmayı sağlamak için birlikte üretmek, geleceği birlikte örmek zorundayız. Bunun adımlarını sağlam atıyoruz. Birlikte güçlüyüz, birlikte varız Konak birlikte güzel” dedi.
Geride bırakılan yılda ortaya konan performans oranlarının birebir gerçekleştiğini ifade eden Başkan Pekdaş, "Gelirlerini artıran, vadesi gelmiş borcu kalmayan, bütün borçlarını gününde ödeyen, sağlam bir bütçeye sahip bir belediyeyiz. Çalışanlarımızın ücretlerine zam yapmamıza rağmen bütçe hedeflerini tutturduk. Gelirlerimizi artırdık, temsil ağırlama giderlerinde yaptığımız tasarruflarla araç filomuzu zenginleştirdik. 4 milyonluk yatırımla güçlü bir araç filosu edindik ve Konak’ın her tarafına adım adım hizmet vermeye başladık. Bu anlamıyla performans hedeflerini tutturan tüm çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Konak’ı güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Kenti planlamak, yollarını, parklarını yapmak, dezavantajlı bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim en temel görevimiz. Gelecekte Konak, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Konak güzelleşecek, gelecek güzel olacak” diye konuştu.