Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’ne ait, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği ‘Otizmde Spor ile Yaşam Projesi’nin tanıtım kokteyli Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonunda yapıldı. 16 Şubat’ta GEKA ile proje sözleşmesi imzalanan proje 3 ay süre ile uygulanacak.
Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, 1996 yılında kurulan derneğin 19 yıllık sürecini anlatırken, “Derneğimizin kuruluş aşamasının ardından sayımız her geçen gün büyüdü. Dönemin Valisi Hüseyin Aksoy ve Belediye Başkanı Orhan Çakır’ın katkıları ile derneğimiz belli bir noktaya geldikten sonra okulumuzu açtık. Okulumuz da zamanla yetersiz kalınca hemen yanında ek bina yaparak otistik bireylere eğitim vermeye başladık. Otizmde Spor ile Yaşam projesi otistik bireylerin spor yapmalarını sağlayacak. Destek veren herkesime teşekkür ediyorum” dedi.
Otizmde Spor ile Yaşam projesinin koordinatörü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor bilimleri Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Ali Salih Eroğlu, günümüzde 88 bireyden birisinin otistik rahatsızlığı bulunduğunu belirtti. Eroğlu, “Türkiye’de 650 bin otizmli var. Otizm ile mücadelede ilaç kullanımı belli bir noktaya kadar. Otizm ile mücadelenin tek çaresi spor. 3 ay süreli hafta sonları yapılacak bu proje kapsammında 30 gönüllü arkadaşımız görev alacak. Proje içeriğinde spor eğitmenlerinin eğitimi, spor eğitimleri, halk oyunları gösterisi, sergi, konser ve piknik ile doğa yürüyüşleri yer alacak” dedi.