Adana’nın Kozan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.
Kozan Spor Salonu’nda saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan etkinlik,
Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu’nun protokol üyelerine gül takdimi ve öğrencilerin günün anlam ve önemimi belirten şiir ve kompozisyonlarının okunması ile devam etti.
Kozan Kaymakamı Avni Oral, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftasını bir tema belirleyerek kutladığını belirterek, "Bu yılki tema “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı”. İslam coğrafyası şu içinde bulunduğumuz günlerde çevremizde yaşadıklarına baktığımız zaman bu temadan daha iyi tema olmayacağı kanaatindeyim. Dünyadaki ve çevremizdeki İslam coğrafyasına baktığımız zaman maalesef Müslümanlığa yakışmayan, İslam ile bir araya gelmeyecek birçok şeyi yaşıyor ve görüyoruz. Kendisine ’Müslümanım’ diyen İslam adına İslam ile bir araya gelmeyecek faaliyetlerde bulunan birçok insan var. Bu tür etkinlikler bunların ortadan kalkmasına vesile olsun. Kutlu doğum haftası programımız inşallah İslam coğrafyasında yaşanan bu sıkıntıların ortadan kalkmasına ve sorunların çözülmesine adına bir dua niyetine geçer” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç Dr. İsmail Karagöz ise, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konuşma yaptı. Karagöz, şöyle devam etti:
“Birlikte yaşama, ahlak içerisinde yaşama deyince aile hayatını aklımıza getirmeliyiz. İş yerlerinde birlikte yaşama deyince okulda, devlet dairelerinde, fabrikalar da birlikte yaşamayı düşünmemiz gerekiyor. Toplumda birlikte yaşama. Müslüman olanların yanında Müslüman olmayanlarda var. Ülkemizde de böyle. Her ne kadar ülkemizde yaşayanların çoğu Müslüman olsa da, gayri Müslim insanlarda var. Birlikte yaşama deyince Müslüman’ı ve gayri Müslimi’de birlikte düşünmemiz gerekiyor.”
Program Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kozan İlçe Müftülüğü tarafından kutlu doğum haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve komposizyon yarışmalarında dereceye girenlere ödül verilmesiyle sona erdi.