GAZİANTEP, () - ANADOLU Efes'in baş antrenörü Dusan Bjelica, yarı finale çıktıkları için sevinçli olduklarını belirtirken, Galatasaray Liv Hospital'in baş antrenörü Ergin Ataman ise ilk yarıda basketbol adına tüm doğruları yaptıklarını ancak sona doğru rakibin daha iyi oynadığını söyledi.
Royal Halı Türkiye Kupası çeyrek finalde Galatasaray Liv Hospital'i 79-73 yenerek yarı final hakkı elde eden Anadolu Efes'in baş antrenörü Dusan Bjelica, kazandıkları için sevinçli olduklarını belirterek, "Tek maç serileri oynamak kolay değil. 18 top kaybettik ve 12 de asistte kaldık. Bu bizim oyunu kontrol edemediğimizin göstergesi. İlk yarıda rakibimiz çok fazla serbest atış kullandı. İkinci yarıda daha iyi oynadık. Bizim daha çok çalışmaya ve daha az maç oynamaya ihtiyacımız var. Ama takvim buna müsait değil. Yorucu bir yolculukla buraya geldik. Takımın isteği ve 16 hücum ribaundu sayısı önemliydi. Kısa süre içerisinde Darüşşafaka Doğuş ile karşılaşacağız. O maçın çok daha zorlu geçeceğini düşünüyorum" dedi.
Galatasaray Liv Hospital'da baş antrenör Ergin Ataman ise rakiplerini tebrik ederek, şunları söyledi: "Sonuçta eleme maçıydı ve son bölümünü rakibimiz daha iyi oynadı. Ama takımım da Euroleague takımına yakışır şekilde bir mücadele ortaya koydu. Aslında ilk yarıda da basketbol adına tüm doğruları yaptık. Ancak Heurtel’in oyuna girdikten sonra bireysel performansıyla attığı 17 sayı önemliydi. İlk yarıyı daha farklı bitirebilirdik. Üçüncü periyotta da hep maçın içinde kaldık. Özellikle iki oyuncumuz çok düşük yüzdeyle oynadı. Ender de son bölümlerde çok yoruldu. Maçın son anlarında Arroyo’nun eksikliğini hissettik. Gaziantep’te güzel bir turnuva oluyor. Tüm takımlara başarılar dilerim."
FOTOĞRAFLI